Season finale Breaking Bad 4ª Temporada

Impressionant final de temporada de Breaking Bad. Al vore les sèries alhora que són estrenades te n’adones del perquè de l’èxit que tenen als Estats Units i a internet, i l’èxit si les televisions espanyoles les emeteren: vergonya!

Ja hem parlat de Breaking Bad a Fessols&Naps.

Recomanem Cuevana per a vore’ls online, amb subtítols en anglés o castellà.

El capítol final de la 4ª temporada Face Off, ha retornat a la sèrie a un punt molt atractiu, un punt i banda al que ens tenien acostumats els guionistes a les primeres dues temporades, i que en la tercera no va ser del tot regenerador. Ara només falta la quinta i última, per a la qual ja han signat per 16 nous capítols que tancaran la sèrie.

Estic cada vegada més orgullós d’aquesta sèrie, que ha sabut durant tota la temporada mantindre la calma, amb una narració seriosa i elegant, per a poder després marcar els punts àlgids al capitol 10 “Salud”, mític, que acaba de resoldre’s en aquest últim capítol 13 “Face off”.

Walther White, Jesse Pinkman, Hank Schraeder, Gus Fring, Saül Goodman, Skyler White han evolucionat, ja no són qui eren, però continuent sent inoblidables. La maldat planeja sobre tots i cada un dels personatges.

Ens han tornat a camelar amb aquesta bona manera de contar, el punt de mira mundial està en les sèries, i no defrauden. La construcció de les trames és perfecta.

Les trames lentes del principi de temporada es tornen trepidants al seu clímax i es resolen destructivament a l’últim, una estructura de temporada similar en la precissió a The Wire, si bé hi ha un ritme molt més ràpid a Breaking Bad.

Per al record queda eixa conversa entre Walter y Skyler en la que ella es preocupa per si hi ha perill. Heisenberg contesta:”I’m not in danger, i am the danger… I’m the one who knocks (No estic en perill, jo sóc el perill… Jo sóc qui toca a la porta)”.

Deixa un comentari