Ferits y detencions en una protesta popular contra la reforma de les pensions

Al voltant de tres-centes persones es van concentrar ahir dimarts 25 de gener, per a protestar per la dramàtica situació a la qual ens veiem abocats de ser aprovada aquesta llei.

Aquesta reforma de les pensions ve a suposar una dura retallada de drets pels quals la classe treballadora ha lluitat durant segles. Un agreujant més a la situació que vam sofrir actualment i que en els últims temps s’ha aguditzat.

Ens imposen haver de cotitzar 40 anys per un treball, és a dir que les següents generacions haurien de treballar més del doble per a tenir accés a una jubilació mínima. Per altra banda s’afegiran dos anys més de treball.

Aquesta llei ve a suposar un nou engany que no estem dispossats a tolerar ja que no es tracta de capacitat de finançament del propi sistema de pensions, si no de l’atur que sofrim milions de persones i del malbaratament de diners que es fa amb fons públic, entre uns altres: subvencions a l’església, sindicats oficials, a les pròpies empreses que són les quals després ens acomiaden, sous desorbitats a la classe política i un llarg etc. Patronal, polítics i sindicats estatals s’obliden que qui produïm la riquesa som la classe treballadora.

La convocatòria ha estat popular, s’han anat congregant nombroses persones en Sol, on es va desplegar una pancarta i es van cridar consignes contra les reformes de les pensions i contra els sindicats del sistema, la classe política i la patronal. Al poc temps els allí congregats es van dirigir cap al congrés, sent bloquejats per un nodrit grup de policies a diversos metres d’aquest. La policia va mantenir retinguts als manifestants durant llarg temps. Els manifestants van optar per dissoldre’s però va anar en aquest moment on la policia va escortar als manifestants fins a Sol, amb la promesa que allí es dissoldrien. A l’arribar A Sol van començar a identificar i acorralar per a tot seguit a agredir als allí presents.

Les conseqüències han estat de gravetat, fins al moment quatre detinguts, una persona hospitalitzada i diverses contusionades.

A més d’aquesta protesta, que coincideix amb l’inici de les “negociacions” contra els nostres drets, diverses persones romanien encadenades enfront del congrés dels diputats.

Vist en la haine

Un pensament sobre “Ferits y detencions en una protesta popular contra la reforma de les pensions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s