Denúncia contra l’Estat espanyol pel monopoli de les entitats de gestió

Hem trobat en la web de David Bravo aquesta interesant iniciativa

Denúncia contra l’Estat espanyol pel monopoli de les entitats de gestió

“El que sap no parla, el que parla no sap”

Amb aquesta frase del Tao Te Ching voldriem David Bravo i Javier de la Cova convidar als ciutadans a compartir amb nosaltres una acció jurídica contra l’Estat espanyol per vulneració de la normativa comunitària.

L’informe publicat ahir “Sobre la gestió col·lectiva dels drets de la propietat intel·lectual” de la Comissió Nacional de la Competència, manifesta amb total rotunditat que Espanya podria estar infringint el Tractat de Funcionament de la Unió Europea per permetre que les entitats de gestió (SGAE, AGEDI, etc.,) realitzin una explotació abusiva de la seva posició dominant. L’informe assegura que això és així perquè pot entendre’s que és precisament la Llei de Propietat Intel·lectual espanyola “la qual fa factible que les entitats de gestió adoptin o puguin adoptar de forma reiterada comportaments abusius de la seva posició de domini”.

Amb la intenció que Espanya cesse en la conducta presumptament infractora que es descriu en aquest informe, hem redactat la corresponent denúncia que posem a la disposició de tots els ciutadans que vulguin sumar-se a la seva interposició.

La invitació a la ciutadania a participar en accions legals lliures utilitzant la Xarxa, va néixer el 30 d’agost de 2003 quan es va posar a la disposició de tots uns procediments lliurement utilitzables. El primer d’ells es va dirigir contra el cànon en els suports digitals, avui pendent de sentència del Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees. Si bé van ser moltes les veus que es van alçar contra el cànon, poques persones van decidir lluitar jurídicament contra el mateix, a pesar del procediment fàcil i gratuït del que es disposava.

Posteriorment i després de la sentència de Ladinamo, van néixer els procediments en defensa del Copyleft i som capdavanters mundials en resolucions favorables. Després van arribar les webs d’enllaços, amb l’alliberament de la nota per a la vista de les mesures cautelars contra Sharemula i l’alliberament que ara estem portant a terme en favor dels nostres companys advocats i els seus clients dels escrits que hem utilitzat en el seu defensa. Després, va venir la contestació de la Revista Cultural Quimera a la demanda de la SGAE que va ser utilitzada per la defensa de la CNT per a obtenir una sentència absolutoria en la demanda que li va interposar tal entitat.

El mètode ha demostrat ser eficaç i per això ara volem presentar la següent acció legal, animant-vos a interposar-la. La pregunta que tots es fan després del Manifest és la de i ara què?

El problema que tenen les paraules és que les hi duu el vent. Si el cànon cau, no és per la campanya de Tots contra el cànon, sinó per una sentència del Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees. El que fa falta és l’exercici efectiu dels drets, perquè les veus ja sobren quan comencen a ser sospitoses de la seva vacuitat i impostura: el que sap no parla i el que parla no sap.

El procediment que oferim és gratuït i no cap condemna en costes. Consisteix a denunciar davant Europa els abusos que estem sofrint de mans dels successius governs en el camp de la propietat intel·lectual. No ho diem nosaltres, ens ho diu l’informe de la Comissió Nacional de la Competència que ha sortit a la llum pública ahir, i que per als que ens dediquem a la propietat intel·lectual ha suposat una cura d’humilitat perquè ens ha demostrat el poc que sabem. Si bé aquest Informe és la base i el fonament de la nostra denúncia, tenim altra raó, que ens dóna un il·lustre jurista, John Rawls, qui en la seva Teoria de la Justícia assenyalava el següent:

“La responsabilitat no recau en els que protesten, sinó en els que l’abús de poder i d’autoritat justifica tal oposició, perquè emprar l’aparell coercitiu de l’Estat per a mantenir institucions manifestament injustes és una forma de força il·legítima a la qual els homes tenen dret a resistir”.

Per a interposar la denúncia n’hi ha prou que empleneu la plantilla que es troba en els enllaços que assenyalem més baix. En la mateixa figuren les instruccions. Només us costarà un passeig a una oficina de Correus i l’import d’una carta certificada.

El que de veritat important de la Xarxa és quan cristal·litza en el territori físic. Si no exercim els nostres drets mitjançant accions legals i simplement cridem, sempre serem víctimes del poder.

David Bravo i Javier de la Cova, advocats.

Plantilla en format .doc
Plantilla en format .odt
Preguntas més frequents.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s